Slaapproblemen

Slaapproblemen

De Klachten

Slaaptherapie

Werkwijze

Onderzoek

Tijdens de eerste behandeling zal de oefentherapeut eerst door middel van een gesprek de achtergronden van uw lichamelijke klachten proberen te achterhalen. Vervolgens wordt een lichamelijk onderzoek gedaan, waarbij naar de ademhaling, concentratie en spierspanning wordt gekeken. Er volgt een individueel behandelplan.

 

Als oefentherapeut Cesar help ik u van uw slaapproblemen af te komen in een op maat gemaakt behandelplan. Elke behandeling van de slaaptherapie is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Elke oefening is goed toepasbaar zodat u er zelf mee aan de gang kunt. Het komt vaak voor dat de indrukken die u gedurende de dag heeft opgelopen door lopen in de nacht wat er uiteindelijk voor zorgt dat je door een slechte nachtrust, klachten hebt gedurende de dag die er op volgt. De oefentherapeut Cesar benadert uw mentale- en lichamelijke klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. Tijdens de behandeling bekijk ik de onderliggende oorzaken die ervoor zorgen dat u te maken heeft met structurele slaapproblemen.

Tijdens de behandelingen gaan we aan de slag met het beter leren omgaan met de gevolgen van uw slaapproblemen. Dit zorgt ervoor dat stress vermindert en dat u niet iedere keer opnieuw te maken heeft met deze vicieuze cirkel. Ook komt u tot inzichten die het gezonde slaapgedrag bevorderen, hoe uw klachten verband hebben met de slaapproblemen. U leert diverse ontspanningsoefeningen die invloed hebben op uw slaappatroon, krijgt cognitieve gedragstherapie zodat uw negatieve ervaring omgezet wordt naar een positieve ervaring en u krijgt tijdens elke behandeling wetenschappelijk onderbouwde uitleg. De therapie is zowel geschikt voor kinderen als volwassenen.

 

Goed slapen is voor ieder mens essentieel. Slaap heeft invloed op onze mentale en lichamelijke gezondheid. Langdurig slecht slapen kan ernstige gevolgen hebben die kunnen zorgen voor onder andere stemmings- en concentratieproblemen, diabetes, eetproblemen en psychische aandoeningen. Slaap is vaak het eerste wat ontregelt en het is moeilijk om uw slaapproblemen zelfstandig op te lossen.

Lichaam en geest herstellen tijdens uw slaap. Alle indrukken die u gedurende de dag heeft opgedaan worden verwerkt tijdens het slapen. Nieuwe cellen en afweerstoffen worden ontwikkeld. Heeft u al een langere tijd problemen met slapen? Dan bestaat  er een kans dat er sprake is van een slaapstoornis.

 

  • Stemmingswisselingen

  • Concentratieproblemen

  • Eetproblemen

  • Verstoorde biologische klok

  • Moeheid

  • Obesitas

  • Hart- en vaatziekten

  • Diabetes

  • Onrustige darmen

 

Behandeling

Gedurende de volgende behandelingen wordt u zich steeds meer bewust van uw manier van bewegen tijdens uw dagelijkse bezigheden, ook krijgt u meer inzicht in de oorzaak van uw lichamelijke klachten. Door middel van het behandelplan leert u deze klachten te verhelpen en te voorkomen. Het belangrijkste van de therapie is dat u leert hoe u de oefeningen goed toe kunt passen in de praktijk. Als slaapoefentherapeut ben ik hier speciaal voor geschoold en blijf ik gedurende het proces verder leren op basis van recente inzichten en wetenschappelijke publicaties. U zult zowel praatsessies als oefensessies krijgen gedurende de behandeling. Als oefentherapeut Cesar geef ik u tijdens de behandelingen tips om beter te slapen en om manieren te vinden om beter om te kunnen gaan met uw klachten.

 

Logo slaapoefentherapie.png

Geregistreerd bij

Openingstijden

Contact

Maandag:

Dinsdag

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

 

13:00-21:30 uur

08:00-17:00 uur

08:00-18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

08:00-15:00 uur

 

Best Move Oefentherapie Cesar

De Ronde 12

5683 CZ Best

 

T

E

 

© Copyright Best Move Oefentherapie Cesar. Created by Social Skills & Events